Даниел Серехидо напуска Ботев!

Това е обявил на среща с феновете преди пловдивското дерби собственикът на клуба Антон Зингаревич

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) испанецът Даниел Серехидо напуска клуба. Не е сигурно дали това е негово решение или е бил подтикнат да си тръгне от собственика на клуба Антон Зингаревич. Руският бизнесмен е обявил пред феновете за раздялата, която ще стане официална в близките дни, пише „Мач Телеграф“.

Даниел Серехидо в момента е в Русия по свои дела. Той тъкмо докара в Пловдив семейството си, което до този момент живееше в Москва. Иначе испанецът често говори пред чужди медии, откакто зае директорския пост в Ботев, а изказванията му не се особено ласкави за българския футбол.

„Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства – Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В БФС има само двама или трима души, които организират всичко, ако че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години. Ултрасите на Ботев (Пловдив) и по-радикалните фенове като цяло се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си „по много български начин“. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството…“, каза наскоро Серехидо, а се твърди, че именно подобни изказвания са в основата на раздялата.

В същото време собственикът на Ботев Антон Зингаревич и треньорът на тима Азрудин Валентич се срещнаха с представители на феновете в петък, за да обсъдят какво се случва с отбора в седмицата на дербито с Локомотив (Пловдив). Именно по време на този разговор руският бизнесмен е уведомил агитката, че Даниел Серехидо напуска клуба. По време на сбирката се е коментирало и случващото се около строежа на новия стадион „Христо Ботев“.

Иначе двама чужденци ще влязат в ръководството на Ботев (Пловдив), за да заместят Даниел Серехидо, който напуска клуба, пише още „Мач Телеграф“. До назначението им цялата спортно-техническа власт ще се съсредоточи в ръцете на Азрудин Валентич. Администрацията на клуба пък ще бъде в ръцете на тийм мениджъра Асен Караславов.

Подобни статии

Top