Даниел Сереидо: Работата на Валентич скоро ще даде резултати

Моята работа е да позволя на треньора да извърши необходимата промяна без външна намеса, доверието ни е на 100 процента, а трансферната политика е правилна и печеливша

Испанският изпълнителен директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо даде интервю пред plovdivderby. Шефът декларира пълна подкрепа на треньора Азрудин Валентич, въпреки че под негово ръководство тимът отпадна за Купата на България, а в Първа лига записа 1 загуба и 2 равенства.

Сереидо, смятате ли, че треньорът Азрудин Валентич и екипът му са правилните специалисти за Ботев?

– Моята работа е да позволя на треньора да свърши необходимото без каквато и да е намеса, и да служа като щит на първия отбор, който работи усилено за постигането на целите си. Доверието в треньорския екип е пълно и сме 100 процента сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентич и неговият щаб са тук, защото без съмнение смятаме, че това е най-добрият екип за този проект.

Каква ще е трансферната политика на клуба?

– Мислим за цялостната полза за клуба и играчите, които взехме под наем. Току и Маркиньос ни дават възможност да се усъвършенстваме игрово и същевременно на тях да демонстрират техните умения на европейския пазар. Това е печеливша ситуация по всички възможни начини – футболистите са тук без трансферна сума и на всичко отгоре имаме опция да купим Маркиньос в края на наема, а и ще получим процент от потенциална продажба на Току.

Подобни статии

Top