Даниела Русева представя своя „Бряг“ в AVR Atelier Vesselin Roussev

Художничката открива изложба живопис с творби от последната година, обединени под мотото „Бряг“

Изложба живопис, озаглавена „Бряг“ представя творби на художничката Даниела Русева в галерия AVR Atelier Vesselin Roussev в Пловдив. Тя ще бъде открита тази вечер в 18:30 ч. и ще остане в галерийното пространство на ул. „Найден Геров“ 5 до 11 декември.

Даниела Русева е художник, който живее и работи в Пловдив. Завършила е в Смолян, специалност „Художествена тъкан“, а по-късно ВТУ във Велико Търново, специалност „Графика“.

Работи в областите: живопис, колаж, рисунка, графика, лендарт.

От 1993 г. започва активна творческа дейност, която се изразява в множество самостоятелни изложби, изключително представителни за българското изкуство, участва в общи експозиции, симпозиуми и пленери в страната и зад граница.Има реализирани 20 самостоятелни изложби в страната, от които от 2010 до 2015 г. представя в публичното пространство на Пловдив и експозиции от винени рисунки върху шихти /хартиени филтри за прецеждане на виното/, с които спечелва вниманието и на ценители на творчеството й и на приятелите на виното.

В настоящата експозиция в Atelier Vesselin Roussev – Даниела ни представя живописни платна, създадени в последната година под мотото „Бряг“.

Загадка за нас! Сакрално за нея!

* БРЯГ – „Ходене“, „Гледка“, „Търсене“, „Виждане“, „Пристигане“, „Пристан“, „Бъдеще“ ??? …. и пак „Ходене“…. споделя авторката за търсенията на Твореца – Нещотърсач !!

…. Няма нужда от повече поезия – „Най-същественото е невидимо за очите!“ Тя продължава да търси!!

Top