Данните на НОЩ: 22 нови с коронавирус за 24 часа, сред тях – 8 медицински служители от Сливен

В Пловдив и областта няма установени положителни проби

Повишение броя положителни за коронавирус през вчерашния ден отчитат от Националния оперативен щаб – новите случаи за последните 24 часа са 22, а общият брой на засегнатите от вируса стигна 2560.

6 са активните области – София, Сливен – където има нови 9 заразени, Ямбол – 4, Видин, Пазарджик и Перник са с по един нов заразен. Има две нови засегнати дечица – и двете са под 2 години, и двете са от София, но не се нуждаят от болнично лечение.

Има лоша новина – 9 са новите зарадени медицински лица, 8 от тях са от Сливен. Сливенските случаи са засечени в отделение на болница, която не е работила и приемала пациенти с коронавирус, поясниха от НОЩ. Те идват като доказателство на изводите за разпространение на вируса заради неглижиране и недокрай спазване на предпазните мерки. Отделението е затворено, ще бъде дезинфекцирано, започва и проучване на широк кръг на контактни лица, предстоят да бъдат установени и всички пациенти от предходния месец, за да бъде открит източникът на заразата. 

Има двама починали – един лекар, мъж на 77 години от Видин, който е бил преместен за лечение в столичната болница „Св. Ана“, както и жена на 67 години от Пазарджик, която е била на лечение в Пловдив.

Добрата новина е, че излекуваните за денонощието са 83-ма, общият им брой достигна 1260. 

Подобни статии

Top