ДАНС съгласува концесията на базите на „Локомотив“

Концесионните анализи ще бъдат съгласувани с още четири министерства и Министерски съвет

Анализите за концесията на ПФК „Локомотив“ върху базата им в „Тракия“ и стадион „Локомотив“ в Лаута ще бъдат изпратени още днес в София. Това съобщи днес кметът Иван Тотев пред журналисти. Тази сутрин той е имал нова среща с представители на феновете.

Според градоначалника концесионните анализи ще бъдат съгласувани с четири министерства, Министерски съвет и ДАНС.  Процедурата ще продължи три месеца, а след това предстои концесията да се гледа от Общинския съвет, обясни още Тотев.

Освен за стадион „Локомотив“, в документацията е включен и терен от 29 декара в Тракия. На него ще има 3 игрища с място за настаняване на детските школи, поясни кметът.

15 млн. лв. е инвестицията, която трябва да бъде вложена за изграждането на един модерен стадион.

Срокът на концесията ще бъде 30 години, като стадионът трябва да бъде отговаря на изискванията, за да приема футболни срещи от вътрешния шампионат и мачове, включително и до груповата фаза на Лига Европа. Концесионните вноски ще са между 13 и 15 хил. лева, колкото са и тези на ПФК „Ботев“.

Също такива ще бъдат вноските и за стадион „Тодор Диев“, икономическият анализ за който трябва да бъде готов до края на седмицата. В момента се подготвя отдаването и на игрищата, ползвани от „Векта“. Те ще бъдат предоставени за тренировъчна база на „Спартак“.

„Така всеки клуб ще си знае базата и ще се развива“, посочи Тотев.

Процедурата за лекоатлетическия стадион на Гребната спряна

Кметът съобщи още, че е спрял старта на процедурата за стадион „Пловдив“, тъй като предстоят още срещи с клубовете по лека атлетика. Тотев съобщи, че клубовете вече са имали среща със зам.-кмета по младежта и спорта Георги Титюков, но предстоят още такива. По думите му на спортната база на Гребната може да се съсредоточат всички лекоатлетически спортове. Според градоначалника идеята е да бъде ремонтиран малкият лекоатлетически стадион, където коридорите на пистата ще бъдат увеличени от 6 на 8. Около 5 000 седящи места може да бъдат направени на лекоатлетическия стадион.

Тотев допълни, че ако няма съгласие между клубовете, проектът ще бъде замразен. 5 милиона лева били нужни за привеждането на лекоатлетическия стадион в добър вид.

Подобни статии

Top