Дариха мебели за почивка на медиците в болницата в Асеновград

МБАЛ – Асеновград получи дарение на мебели и лични предпазни средства

Мебелите  ще допринесат за по-ефективната работа на медиците.

МБАЛ – Асеновград получи дарение от Областен кризисен щаб – Пловдив. Меката мебел, подходяща за почивка на медиците, е предоставена от софийска фирма на Областната администрация. Дарителят, занимаващ се с дизайн, е пожелал да остане в анонимност.

За МБАЛ – Асеновград са доставени пет фотьойла, които са разпределени за COVID отделението, двете вътрешни отделения, спешното отделение и рентгеновото отделение. Управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков благодари за жеста и посочи, че това дарение определено ще подпомогне и стимулира ефективността на работата на медицинските служители.

Министерството на здравеопазването (МЗ), чрез Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив също направи дарение за МБАЛ – Асеновград. Дарени бяха 128 броя предпазни очила за защита срещу капчици и пръски течности, 100 броя защитни гащеризони за многократна употреба, 2 000 броя хирургични маски, 2 000 броя маски KN95, 50 броя маски от плат НАНО, 200 броя гащеризони за еднократна употреба и 1 000 броя ръкавици.

Подобни статии

Top