Дариха първата столетница за годината в Асеновград

Зам.-кметът връчи плакет, букет цветя и 500 лева за стогодишната Надежда Гоцева

Заместник-кметът на Асеновград инж. Петър Петров връчи специален гравиран плакет, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева за първата столетница в общината за 2021 г. 100-годишната Надежда Гоцева отпразнува юбилейния си рожден ден на 17-ти януари. Празникът бе отбелязан в компанията само на най-близките й хора поради епидемичната обстановка.

„От името на кмета на града доктор Христо Грудев и от свое име искам да пожелая на баба Надя най-вече здраве и още дълги години да бъде с любимите си хора“, каза Петров.

Заради пандемията заместник-кметът прие в кабинета си само сина на Надежда Гоцева, който прие подаръка, за да не се среща жената с външни хора.

Баба Надя е първият столетник, който община Асеновград подпомага с 500 вместо 300 лева, както беше досега. Увеличението на помощта за асновградчани, навършили 100-годишна възраст, е по предложение на инж. Петров, като окончателното решение бе на Общинския съвет в града.

„С този жест искаме да покажем своето уважение и загриженост към столетниците. Те са нашата история, съхранили миналото на Асеновград, възпитавали са ни и са предавали опита си на поколения наред. Сега е време ние да им се отблагодарим със същото“, посочи в заключение на емоционално изказване инженер Петров.

През 2021 г. 100-годишен юбилей ще празнуват общо четири асеновградчанки. Първата е Надежда Гоцева, втората жена е родена през юни 1921 г., а останалите две ще честват юбилейния си рожден ден през септември.

Подобни статии

Top