Дариха респиратори на двете общински болници в Пловдив (СНИМКИ)

МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ получиха ценните апарати днес

Двете общински болници на Пловдив получиха ценно дарение, което ще им помогне при лечението на пациенти с коронавирус, съобщиха от Общината. Само преди две седмици МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ бяха трансформирани в лечебни заведения за прием на болни с COVID-19, припомнят от администрацията. Болниците бързо бяха снабдени с всичко необходимо, най-сложно обаче се оказа осигуряването на респиратори, които са скъпоструващи и липсват на пазара. В тази връзка от „ВП Брандс Интернешънъл“ даряват два белодробни вентилатора за интензивни грижи от най-висок клас на общинските болници.

„Искам да се обърна към лекарите и сестрите, санитарите и медицинските служители и да им благодаря, защото без тяхната отдаденост, няма как да съхраним живота и здравето на пловдивчани в условията епидемия“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров при предаване на дарението.

„От мое име и от името на Медицинския щаб искам да поднеса моите искрени благодарности на дарителите, на кмета на Пловдив Здравко Димитров, на всички лекари и медици на първа линия в борбата с COVID-19“, посочи и областният управител Дани Каназирева. Тя благодари и на екипите на двете на болници, както и на Медицинския областен щаб, който почти денонощно работи за преструктуриране дейността на лечебните заведения и за обезпечаването на лекарите и здравния персонал в болниците. „Нека сме единни – и като институции, и като хора, и като общество, и като бизнес, за да излезем заедно от тази ситуация“, призова областният управител.

Животоспасяващата апаратура ще бъде на разположение в отделенията за интензивно лечение към общинските лечебни заведения. Паралелно с това, дружеството дарител предоставя безвъзмездно още 3000 предпазни маски и 80 висококачествени защитни костюма за многократна употреба, произведени в България.

Подобни статии

Top