Дарители, доброволци и фенове от футболни агитки се включиха в благотворителните кампании на БЧК

Добри пловдивчани в помощ на нуждаещите се, сред тях са и фенове на Ботев и Локо

Добри хора с хуманни сърца се включиха, за да помогнат на изпадналите в нужда пловдивчани. Те идваха с личните си автомобили в обедните си почивки, комбинираха работа с време за доброволчество.

„В „Календара на доброто” тази седмица искаме да ви разкажем за това, как отделните доброволчески формирования (ДФ Пловдив 112) обединиха сили и заедно доставиха тежките 30 кг хранителни пакети на онези възрастни хора, трудноподвижни и инвалиди, за които изхранването е трудност. Да ви разкажем, че за трета поредна седмица граждани от инициативата „Да спасим Парка зад хотел Санкт Петербург“ се включиха в доставката на топъл обяд на над 1409 човека.

А също, как футболните фенове на „Ботев“ вече втора седмица купуват храна, лекарства, раздават хранителни пакети, а привържениците на „Локомотив“ цяла събота и неделя носят по домовете безвъзмездно топъл обяд и вечеря на семейства, изпаднали в затруднено положение.

И не на последно място, да ви кажем за анонимния дарител, който в края на седмицата дари впечатляваща сума, с която ще можем да закупим още храна”, Това съобщиха от Областния съвет на Български червен кръст-Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top