Даровити деца от „Южен“ в образователна програма „Ателие таланти“

22 талантливи деца от район „Южен“ ще посетят Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих в ММЦ Приморско от 11 до 15 юни. Те ще вземат участие в образователна програма „Ателие Таланти“.

Образователната програма „Ателие Таланти“ стартира през 2016 г., като съвместна   дейност с Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих в Приморско.

В центъра се организират различни фестивали – „Орфей пее с морето“, „Българска роза“, „Магията на Странджа“, Международен пленер на талантливите деца, включени в календара на Министерството на културата.

През миналата година 18 деца  от училищата на територията на район „Южен“ посетиха и взеха участие в Международния пленер за талантливи деца в Приморско.

Децата са носители на национални и международни награди в областта на народното творчество, фолклорно пеене, изобразителното изкуство, спорт, хореография.

Идеята на партньорите е с всяка следваща година да се включват по-голям брой талантливи деца и състави.

Мероприятието е утвърдено за финансиране в Културния календар на район „Южен“ и с всяка изминала година интересът на родителите към програмата нараства.

Децата са предложени от директорите на всяко училище след обсъждане с Обществения съвет.

 

 

Подобни статии

Top