Дървена ваканция в Клисура, вятърът отнесе покрив на училище

училище

Ураганен вятър в Клисура

затвори за  ден училищата в градчето. Денят е обявен за неучебен със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, съобщиха от общината в подбалканския град.

Кметът обяви бедствено положение заради вятъра към 8.00 ч. тази сутрин. То ще бъде в сила до преодоляване на кризата.

От общината допълниха, че заради бурният вятър покривът на стола в карловското СУ „Христо Проданов“ е бил отнесен и училището работи с намалени часове. Отнесен е и покривът на здравната служба в с. Васил Левски.

Кризисният щаб на община Карлово приема сигнали за щети и прави всичко възможно за тяхното бързо отстраняване, подчертаха от администрацията.  Бурният пулсиращ вятър нанася множество материални щети на територията на цялата Карловска община. Два екипа от местната администрация и екип на пожарната от сутринта провеждат спешни спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

На спешните телефони при оперативните дежурни на община Карлово – 0335/54 555, GSM 0896 686 704, са получени множество сигнали за изкоренени дървета, нанесени щети на леки автомобили, паднали клони, билбордове и електрически кабели.

Електрозахранването в селата Левски, Иганово и кв. Сушица

е било спряно, но към момента вече е възстановено. Поддържа се непрекъсната връзка с всички експлоатационни дружества, както и с РС „ПБЗН“ Карлово и Районното управление на полицията в Карлово за максимално бързи действия при отстраняване на щетите, нанесени от бурния вятър.

По информация на карловската пожарна силният вятър ще намалее към 16.00 часа. Дотогава община Карлово призова гражданите да излизат от домовете си само при спешни и неотложни нужди.

Подобни статии

Top