Дърво затисна таксиджия, Кукленско под вода (СНИМКИ) - DC news

Дърво затисна таксиджия, Кукленско под вода (СНИМКИ)

Паднало дърво затисна таксиджия

на ул. „Васил Левски“ 66 в Пловдив, съобщиха от пожарната. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 малко след 8.00 ч. Дървото изведнъж се сринало върху таксиметровия автомобил, който изчаквал до голям хипермаркет. На мястото е изпратен противопожарен екип, който се опитал да извади шофьора от автомобила.

Още едно дърво е паднало върху три леки автомобила тази сутрин в Пловдив. Сигналът е за ул. „Достоевски“ №9 в кв. „Гагарин“. Живеещи на улицата са се обадили на тел. 112 около 6.45 ч., че върху паркираните коли е полегнало дървото. Засега няма информация за щети, на място е изпратен екип на огнеборци, за да отстранят дървото.

Множество сигнали за наводнени подлези и мазета

са постъпили през нощта и тази сутрин, съобщи говорителят на пожарната Цвятко Дешев. Два подлеза са били наводнени и на място са били противопожарни екипи, за да ги отводнят. Единият е подлезът на бившата аптека „Марица“,  на бул. „Шести септември“ 152, уточни Дешев. И двете подземни съоръжения вече са отводнени.

Наводнено е и кръговото на Скобелева майка, както и участъкът под железния мост до Гребната,  съобщиха очевидци в социалните мрежи. Засега няма информация дали натам са насочени екипи за отводняване.

Кукленско шосе е под вода, съобщиха още от пожарната. Оттам обаче няма да изпращат екипи на булеварда. Сигналът е подаден около 8.33 ч. и е за образувало се езеро и на двете платна на пътната артерия. Шахтите на булеварда не са успели да поемат голямото количество паднал дъжд.

Отводняват се също къща на ул. Войнишка слава и мазе на ул. „Богомил“ №2.

Продължават да постъпват сигнали за наводнения, допълни говорителят на пожарната.

Снимки: Фейсбук, група „I see you KAT Пловдив“

Подобни статии

Top