Даряват ръкавици, маски и дезинфектанти на детските градини в Асеновград

Община  Асеновград получава дарение  в борбата срещу COVID-19

Община Асеновград ще получи безвъзмездно санитарни материали и лични предпазни средства за борбата срещу COVID-19, като дарение от гражданската неправителствена организация „Gorata.bg“, които да бъдат предоставени на детски заведения и социални услуги. Кампанията е под надслов „Здравето е в нашите ръце“.

В инициативата са участвали 180 общини, като Асеновград е една от одобрените, като одобрението бе за онези, които направиха заявката в най-кратък срок след обявяване на кампанията. Единственото, което трябва да осигури градската управа е транспорт за доставка. Към момента се очаква организаторите да определят дата, на която да се получават материалите.

Общинската администрация на Асеновград заложи максималният брой, който бе предложен и съответно – получи толкова, колкото бе заявено.

Материалите, които ще бъдат дарени, са 2 500 ръкавици, 500 текстилни маски, 300 литра течен сапун и 100 литра спирт.  Те ще бъдат предоставени на всички детски градини, за Дом за възрастни с физически увреждания, „Домашен социален патронаж“, центровете за настаняване от семеен тип и други социални услуги на територията на общината веднага, щом бъдат доставени.

Подобни статии

Top