Държавата връща парите на община Асеновград, вложени в изграждането на COVID-отделението

Сумата е в размер на 284 300 лева

С постановление на Министерски съвет ще бъдат възстановени инвестираните средства в създаването на COVID-отделение към МБАЛ-Асеновград. Това съобщи пред журналисти днес кметът на града д-р Христо Грудев. Възстановени ще бъдат разходите за осигуряване на противоепидемичните мерки за превенция и ограничение разпространението на коронавируса. На община Асеновград ще бъдат преведени 284 300 лева.

„Получихме информация, че ще ни бъдат възстановени средствата. Правителството поиска справка за сумата, която общината е вложила за справяне с COVID ситуацията. Министър председателят на България Бойко Борисов увери, че постепенно тези пари ще бъдат възстановени и на другите общини“, обясни доктор Грудев.

Припомняме че по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет на града бяха отпуснати 290 000 лева. Средствата бяха ползвани за преструктуриране и изграждане специализираното коронавирус отделение. Отделно, в рамките на три дни, бяха събрани още 300 000 лева от граждани и фирми, благодарение на които звеното беше оборудвано

Подобни статии

Top