Държавна опера – Пловдив стартира до дни обществената поръчка за ремонта на Концертна зала - DC news

Държавна опера – Пловдив стартира до дни обществената поръчка за ремонта на Концертна зала

Над 11 млн. лв. са осигурени за реконструкцията на залата

Процедурата във връзка с ремонта на Концертна зала стартира до дни. Това стана ясно днес при посещението на министъра на културата Атанас Атанасов в Пловдив. Очаква се това да стане до края на следващата седмица, уточни той.

Той направи оглед на състоянието на филхармоничната зала и се запозна с проблемите, които предстоят да се решат по отношение на материалната база. От Министерството на културата са осигурени над 11 милиона лева за реконструкция на залата.

Това е най-голямата сума за държавен културен институт в страната. Пловдив е един от най-големите бенифициенти, защото финансираме и художествената гимназия „Цанко Лавренов“, и музикалното училище, подчерта министърът.

По-рано днес на среща с министър Атанасов,  доц. д-р Нина Найденова е изразила готовност Държавна опера – Пловдив до дни да пусне обществената поръчка. Външни експерти ще помагат при обслужването на обществената поръчка, които ще се занимават само с това.

„В Министерството на културата не можем да извървим цялата процедура, защото имаме работа по цялата страна, но ще ги подпомогнем и с експерти, и с каквото можем“, заяви министърът.

Той допълни, че е оптимист, че до края на годината ще бъде обявена обществената поръчка, но добави: „Това, което зависи от мен, ще бъде направено“. 

Подобни статии

Top