Държавното обвинение иска по-малка присъда за Веска, убила мъжа си в с. Труд - DC news

Държавното обвинение иска по-малка присъда за Веска, убила мъжа си в с. Труд

7 години затвор получи Хаджиева от Апелативния съд в Пловдив

Намаляване на наказанието на Веска Хаджиева от пловдивското село Труд е поискала прокуратурата на делото във Върховния касационен съд. Това съобщи нейният адвокат Орлин Търновалийски. Самият той е настоял за преквалифициране на обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Решението на върховните магистрати се очаква през януари или февруари.

Хаджиева получи 7 години затвор от Апелативния съд в Пловдив за умъртвяването на мъжа й и обжалва.

Престъплението е било извършено на 13 януари 2018 г., когато бившата счетоводителка се скарала със съпруга си Костадин за нейните ключове. Разправията станала на входа на банята. Ядосаният мъж я ударил с налъм и двамата се сборичкали на пода. На слабичката 67-годишна жена й дошли неподозирани сили, стиснала го за шията и и той издъхнал. Веска го оставила в банята и отишла на работа. Трупа на Костадин открил негов приятел.

По време на процеса на първа инстанция в окръжния съд в Пловдив станаха известни шокиращи данни от интимния живот на двойката.

Хаджиева разказа, че е била малтретирана и унижавана от Костадин години наред. Разривът се задълбочил след смъртта на единственото им дете. Съпрузите се отчуждили съвсем, заживели на различни етажи в къщата, Мъжът водел компании и се веселял. Дори вкарал любовницата си в семейната спалня и й приписал дома си.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top