Държиков: Сесия в четвъртък ще има, всички тествани съветници са отрицателни за COVID-19

Предстоящите три сесии до лятната ваканция на ОбС – в Дома на културата

Нито един от общинските съветници, които са се тествали за коронавирус вчера, не е заразен. Това съобщиха от областна администрация Пловдив. Според пресслужбата на администрацията 11 съветници са си направили PCR тестове в лабораторията на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“. Оттам допълниха, че все още се чакат проби на част от старейшините, които са били в контакт с д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ.

„Всички PCR тестове на колегите са отрицателни, включително и моят“, коментира пред репортер на DCNEWS старейшина №1 Александър Държиков. По думите му около 15 души са се тествали вчера.

„Нашата философия беше, че трябва да си направят тестове всички, които считат, че са имали евентуален контакт с докторката. Тъй като тя в продължение на двайсетина дни не е идвала в Общинския съвет, не се наложи да проверяваме всички. Нещата са както очаквах, а моят резултат е отрицателен“, коментира председателят на местния парламент.

Той посочи, че предстоящата в четвъртък – 9 юли, сесия на Общинския съвет ще се състои, както бе обявено – в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“. Заради удължената извънредна обстановка във връзка с коронавируса, следващите две сесии също ще бъдат там. До лятната ваканция на съветниците предстоят две заседания – на 24 юли и 4 август. По график първата сесия за новия политически сезон ще е на 10 септември.

Държиков подчерта, че сесията на 9 юли ще се проведе по обичайния начин – при спазване на дистанция между съветници, журналисти и общинска администрация, с маски и дезинфектанти. Преди заседанието ОП „Дезинфекционна станция“ ще извърши щателна дезинфекция на залата и прилежащите коридори и помещения.

Подобни статии

Top