Държиков: Ще насърчавам участието на гражданите в работата на Общинския съвет (ВИДЕО)

Александър Държиков обеща да е диалогичен председател

„Благодаря ви  за доверието, с което ме дарихте в следващия мандат да ръководя работата на Общински съвет – Пловдив. Уверявам ви, че оценявам високо отговорността, която поемам за своята работа“, заяви в първото си слово, след като беше избран, новият председател на местния парламент Александър Държиков.

Той декларира, че ще положи всички усилия в следващия мандат Пловдив да има ефективно работещ, отговорен, авторитетен общински съвет, открит към пловдивчани, спазвайи законите на страната и принципите на прозрачност и публичност в своята работа.

„Ще насърчавам участието на гражданите в работата на Общинския съвет като участие в дейността на съвета, в дейността на постоянните комисии, предложения, питания и становища по всички въпроси, които касаят развитието на нашия красив град.  Нека не забравяме, че пловдивчани са ни гласували доверие да работим за тяхното благоденствие  и просперитета на нашия красив град. Нека да бъдем близо до нашите избиратели, да ги информираме за работата и решенията, които взема общинския съвет и да отговаряме на техните очаквания“, призова колегите си съветник №1.

„Желая на всички нас успешен мандат и заедно да превърнем Пловдив в една желана дестинация и най-добрия град за живеене. Успех с помощта на Господ!“ – пожела Държиков на присъстващите и удари председателския звънец.

След това той насрочи следващото, редовно заседание на местния парламент, за 21 ноември от 9.00 ч. в заседателната зала на Общинския съвет.

Припомняме, че Александър Държиков бе избран с огромно мнозинство днес. Той събра 37 от гласовете на старейшините и само петима гласуваха за другата издигната кандидатура – на Веселка Христамян от Демократична България. 9 бюлетини се оказаха недействителни.

Зико и съветниците се заклеха, Каназирева води клетвата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Подобни статии

Top