Дъщерята на Боян Петров: Той е там, където винаги е искал да бъде!

Във Facebook тя благодари на всички, включили се в издирването на баща ѝ

Дъщерята на Боян Петров – Тея, използва Facebook, за да благодари на всички, включили се в издирването на баща й. Тя сподели, че алпинистът е „там, където винаги е искал да бъде – в планината“, съобщи NOVA.

Жената до Боян Петров: Жив от лагер 3 нагоре няма да го намерите

„През тази изминала седмица останах без думи и все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘ и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше”, пише Тея Петрова.

„Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там където винаги е искал да бъде – в планината”, написа дъщерята на Боян Петров.

Междувременно стана ясно, че китайски алпинисти и шерпи са открили инсулина на Боян Петров около Лагер 3. Информацията съобщи БНТ. Групата вече е на 10 метра от върха, но са преценили, че продължаването е прекалено опасно. През целия път не е имало друга следа от Боян Петров.

Утре алпинистите в района имат планирано изкачване на върха, което не е свързано със спасителната акция.

Снимка: Facebook

Подобни статии

Top