Дават 33 милиона за пътя Асеновград-Кърджали, увеличават скоростта в отсечката за Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

След приключване на ремонтните дейности  ограничението за движение на автомобили по скоростния път Асеновград-Пловдив ще  бъде коригирано от 60 км/ч на 90 км/ч.

Цялостна реконструкция на пътя Асеновград-Кърджали започва още тази година. Парите за ремонт на отсечката, която е близо 60 километра вече са осигурени от държавния бюджет, а изпълнителните процедури са в ход.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Днес той инспектира реконструирания 10-километров участък от второкласния път между Пловдив и Асеновград.

„Браво“, коментира премиерът и поздрави областния управител на Пловдив Здравко Димитров и кметовете на общините Куклен, Асеновград и Пловдив за добре свършената работа.

„Много ми харесва новата отсечка, добре сте си свършили работата всички“. Реконструираният  10-километров участък ще се осигури бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“. Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.

 От тук като тръгнеш до Кърджали ще е много добре, защото ще се кара само по ремонтирани пътища,  каза още премиерът Борисов.

Реконструкцията продължава с изграждане на локалните платна, които са изключително важни за развитието на бизнеса в трите общини, които свързва второкласната отсечка.

По време на инспекцията Борисов получи подкрепа от няколко десетки души, които бяха дошли лично да благодарят за изграждане на новата пътна отсечка. 

След приключване на ремонтните дейности  ограничението за движение на автомобили по скоростния път Асеновград-Пловдив ще  бъде коригирано от 60 км/ч на 90 км/ч.

 

 

 

Подобни статии

Top