Дъжд отложи мача на Гришо за днес, той изуми с постъпка (ВИДЕО) - DC news

Дъжд отложи мача на Гришо за днес, той изуми с постъпка (ВИДЕО)

Българинът започна лошо и загуби първия сет от Федерико Кория, но постигна обрат преди времето над Барселона да го прекъсне окончателно за втори път

Мачът на най-добрия български тенисист Григор Димитров срещу аржентинеца Федерико Кория на турнира от категория АТП 500 в Барселона с награден фонд от 2 661 825 евро ще се доиграе днес.

След две прекъсвания заради дъжд на срещата от втория кръг организаторите на надпреварата решиха тя да продължи на следващия ден при резултат 6:4, 3:6 и 3:4 за Димитров. Доиграването ще бъде не по-рано от  14:00 часа днес, като при успех българинът ще излезе още веднъж на корта до края на деня за мача си от третия кръг.

Той започна лошо и изоставаше с 0:2 и 2:5, като аржентинецът успя да спечели първия сет.

Григор заигра много по-агресивно във втория и го затвори при 6:3, а в третия направи ранен пробив, който му гарантира аванс преди мачът да бъде спрян.

Гришо не загуби настроение след прекъсването и изуми с постъпка. Едно от децата последва протокола и разтвори чадър над най-добрия български тенисист, който бе седнал на стола си. За изумление на малчугана Гришо го покани да седне и да си поговорят приятелски.

След почти 2 часа срещата бе подновена и Кория веднага върна пробива, а после направи пълен обрат до 3:2. Димитров отговори с един от най-силните си геймове и го спечели на нула, след което стори същото и при сервис на съперника, за да пробие отново за 4:3.

Впоследствие обаче дъждът се завърна и организаторите прецениха този мач, както и следващият между Стефанос Циципас и Иля Ивашка, да се доиграят на следващия ден.

Победителите от двата сблъсъка ще се изправят един срещу друг в третия кръг в последен мач от програмата на централния корт „Рафаел Надал“.

Подобни статии

Top