Дъждът не успя да изплаши младите огнеборци в Пловдив (СНИМКИ)

Ето кое училище ще представя област Пловдив в републиканските състезания за млади огнеборци

Въпреки проливния дъжд, който се изля над Пловдив, ученици от цялата област мериха сили в пожарникарско състезание.

ХIX-то областно състезание за младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” се проведе на стадион „Пловдив“ днес.

Хлапетата бяха разделени в 11 отбора от по 10 души. Младите огнеборци на възраст от 12 до 16 години демонстрираха завидни умения в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”.

На първо комплексно място се класира отборът на СУ “Васил Левски“ от Пловдив. С тази победа отборът на училището получи правото да участва на републиканските състезания.

Второ място зае отборът на СУ „Св. Седмочисленици“, а на трето място се класираха отборите на  и СУ „Никола Вапцаров“.

В състезанието взеха участие и ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Раковски, което бе повод да бъде припомнено, че през 2000 г. Републикански шампиони в пожарникарското състезание са станали именно ученици от град Раковски.

Малките пожарникари в Раковски мериха сили (СНИМКИ)

Надпреварата не премина и без сълзи. Разтроени от своите грешки в съревнованието, хлапетата бързо бяха успокоени от своите наставници от пожарната.

Тези състезания се провеждат по европейски правила в две дисциплини с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Състезанието на младите огнеборци уважи и главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението.

Пожарникари подпалиха стадион „Пловдив“ в мъжка надпревара (СНИМКИ)

Подобни статии

Top