ДБ-Пловдив настоява Здравко Димитров да поиска отмяна на на решението в Пълдин Туринвест за акциите на Панаира - DC news

ДБ-Пловдив настоява Здравко Димитров да поиска отмяна на на решението в Пълдин Туринвест за акциите на Панаира

Трябва да се действа спешно, посочиха съветниците от Демократична България

Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ не се съобрази с решението на Общински съвет Пловдив и взе решение за увеличаване капитала на дружеството, като така към досегашните 50% на Георги Гергов в Международния панаир добави и 29-те процента на Община Варна.

Съветниците предупредиха, че тази сутрин пред Търговския регистър е заявено вписването на увеличението на капитала на дружеството.

„Това драстично съкращава срока, в който кметът следва да поиска отмяна на решенията на Общото събрание. По правилата на търговския регистър заявлението се разглежда и след три работни дни заявеното може да бъде вписано, т.е. кметът най-късно до утре следва да предяви иск.

Наложително е с исковата молба да се поиска спиране на производството в Търговски регистър, за да не се впише увеличението, преди съдът да се е произнесъл дали е законосъобразно, или не. Затова трябва да се действа спешно“, обясниха от ДБ Пловдив.

За незабавна отмяна на решенията, взети на Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ във връзка с Панаира, настояват съветниците от ДБ Пловдив, които внесоха искане до кмета Здравко Димитров за защита на обществения интерес на града на тепетата.

„Кметът Здравко Димитров трябва незабавно да поиска отмяна на решението за апорта на акциите на Панаира. Това му възложихме на сесията на ОбС от четвъртък, миналата седмица, а и това е в неговите правомощия по закон. Разполагаме с цели три основания за незаконосъобразност на решението на акционерите на дружеството“, категорични са Веселина Александрова, Владимир Славенски, Добромира Костова и Веселка Христамян.

Общото събрание на акционерите на дружеството увеличи дела на Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те процента на Община Варна. Час преди решението на Общото събрание в „Пълдин Туринвест“ местният парламент се обяви против апорта на варненските акции, припомниха от ДБ Пловдив.

Подобни статии

Top