DCNEWS зарадва с подарък пловдивско семейство

26 декември е и ден на бащата. Някои мъже са изправени от съдбата пред крайни изпитания. Един от тях е пловдивчанинът Иван Стефанов, който сам се грижи за трите си деца.

Семейството осиротя през август, когато съпругата Калина почина, след като беше блъсната от кола на пешеходна пътека. Историята на многодетния баща трогна сърцата на пловдивчани, които в дните преди Коледа щедро подпомогнаха семейството.

Пловдивският информационен сайт DCNEWS.BG и телевизия DCTV също зарадваха Иван и трите му деца с подарък. Почти година Иван Стефанов се грижи сам за трите си дечица – Павлина, Йоана и Калоян – на 3, 5 и на 8 годишна възраст.

Баща им дава всичко за тях, но често повтаря: Дете без баща е сирак, без майка е пълен сирак.“ Значи аз не мога да заместя майката – то това е най-важното нещо за децата.

Иван е пенсионер по болест – преди три години претърпял инфаркт. Семейството се издържа с пенсията му от 135 лева и детските. Трогнати от съдбата на семейството, преди Коледа много хора се отзоваха на тяхната нужда и ги затрупаха с подаръци. На ден се обаждат между 30 и 50 души с желание да ни помогнат или подкрепят, казва Иван.

DCNEWS.BG  и Цифрова кабелна корпорация също направи подарък на семейството – безплатен абонамент до края на 2015 година с всички услуги, които Цифрова кабелна корпорация предлага – интернет и кабелна телевизия, с пожеланието за много здраве и много късмет.

Убедих, че българите сме много силен народ и сме великодушни хора, със сълзи в очите каза пред нашия екип Иван. И пожела на всички да са много здрави, силни и търпеливи.

Вижте и видео от предаването „Ние Хората“ с разказ за изстрадалото семейство.

 

 

Подобни статии

Top