Регион

Двудневните тържества за празника на Асеновград започват (ПРОГРАМА)

Двудневните тържества за празника на Асеновград започват (ПРОГРАМА)

Тържествата започват още днес с традиционното откриване на занаятчийския панаир и събора на Ловно-рибарско дружество „Сокол”. Кулминацията на тържествата е неделя на 27 май, когато Асеновград празнува своя най-тържествен ден.

Болницата в Асеновград с клинична пътека по-малко

Регионалната здравно-осигурителна каса отказа да подпише договор с общинското заведение за лечение на заболявания на горния храносмилателен тракт при децата.

Граждани с протестна подписка пред властта в Асеновград (СНИМКИ)

Кръстовището на улиците „Речна” и „Никола Вапцаров” се превърна в едно от най-опасните в града. В петицията, депозирана до кмета на града д-р Емил Караиванов, живущите в опасната зона искат там да бъдат поставени пешеходни пътеки и т. нар.”легнали полицаи”.

Изграждат втора клетка на депото за отпадъци в Асеновград

Настоящата клетка функционира от 2013-та година и почти е запълнила капацитета си. Паралелно с клетката за неопасни битови отпадъци ще се строи и второ звено за инертни материали.

Чистят коритото на река Чая в Асеновград

Акцията се извършва като превантивна мярка срещу очакваното пролетно пълноводие на реката. В момента трасето не е критично, но коритото е твърде обрасло и има опасност от преливане на реката и наводняване на града.

Top