„Дебелянов и ангелите” с премиера в Пловдивския театър

Броени часове остават до премиерата на „Дебелянов и ангелите” в пловдивския театър днес. Спектакълът на Диана Добрева по пиесата на Александър Секулов се очаква с огромен интерес и нетърпение от публиката.

Новото попълнение в афиша на Пловдивския драматичен театър разказва за последните десет дни на Димчо Дебелянов и показва сблъсъка на поета с войната.

„Дебелянов и ангелите“ – сблъсък на поета с ужаса на войната

Авторът на сценографията и костюмите е Мира Каланова, а музика е на Петя Диманова. В ролята на Дебелянов ще се превъплъти младият актьор Ненчо Костов. Той е избран след кастинг и по думите на Диана Добрева е „прекрасно, светло момче, целият в пориви – също като Дебелянов“.

На сцената ще видим още Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Мария Генчева, Мария Сотирова, Радина Думанян, Патриция Пъндева.

В пиесата са използвани документи, спомени и текстове от „Слепия градинар“ на Валери Стефанов и „Помни войната“ на Борис Дрангов.

Подобни статии

Top