„Дефиле на младото вино“ идва с нови изненади този уикенд (ВИДЕО)

В това издание – 45 участници и 15 локации за дегустация

45 участници , разположени на различни места в Стария град , ще посрещне 11- тото издание на изложението за младо вино в Пловдив.

Дегустациите ще се случат на 15 емблематични за Пловдив локации– галерии, музеи и ресторанти.  За поредна година организаторите от „Съвет по туризъм – Пловдив“ подготвят богата програма.

 И тази година началото ще бъде поставено с колоритното Дионисиево шествие, съпровождано от фолклорен ансамбъл „Тракия“.

Наградите за най-добрите млади вина ще бъдат раздадени на специална церемония по време на „Вечер на майсторите на виното“. Пловдивчани и гостите на града ще могат да посещават кулинарните работилници, наслаждавайки се на вино и храна.

За първи път за дефилето е разработено и специално туристическо предложение.

То включва пълен пакет дегустации и посещение на културни и исторически забележителности в Пловдив, както и отстъпки в определи обекти.

Започналата през миналата година практика за подкрепа в сферата на образованието продължава и с това издание на дефилето. На десетото юбилейно издание за първи път бяха дарени 5 % от приходите, а с парите бяха поощрени изявени студенти , включили се с доброволчески труд на щандовете на фестивала.

През 2019 година тази практика продължава, като в допълнение са включени и ученици от Професионалната гимназия по туризъм, които участват в изложението като помагат за популяризирането му  с раздаване на  флаери и съдействат на щандовете  на производителите.

11-тото издание на „Дефиле на младото вино“ започва този петък и ще продължи до 17 ноември.

Началото е поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година.

Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гости на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на цяла България. Броят на участниците в юбилейното издание през 2018г. е над 45, локациите в Стария град са вече над 12, а посетителите достигнаха рекордните 23 000 души.

 

Подобни статии

Top