Декларация на Общински съвет „Родопи” осъди поведението на общинска съветничка

Кметът на община „Родопи”: Работим, за да решим проблемите в общината,  не за евтини PR-кампании

С остра декларция Общински съвет „Родопи” осъди поведението на съветничката от Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” Лидия Гимишева.

В позицията си съветниците от Общински съвет ”Родопи” изказват категорично мнението, че Лидия Гимишева за пореден път злепоставя, унижава и уронва авторитета на Общински съвет „Родопи“ като орган на местно самоуправление.

Повод за острата реакция е коментар в социалната мрежа на съветничката, заради решението за провеждане на изнесено заседание на общинския съвет на Слънчев бряг.

„Нормалното протичане на сесиите и комисиите на Общински съвет „Родопи“ зависи от синхронизираната дейност между общинската администрация и общинските съветници, която бива нарушавана от демонстративното, неуважително и непрофесионално отношение на общинския съветник.  С излаганите от Лидия Гимишева данни с неточно, манипулативно, извадено от контекста и силно преувеличено съдържание се уронва авторитетът на местната власт, в частност на всеки общински съветник, неговото семейство и близки, както и служителите в администрацията на Община „Родопи“, се казва в декларацията.

Днешното задение на ОбС ”Родопи” започна с коментар на председателя Георги Цанков.

Пред общинските съветници, кметът Павел Михайлов и заместник-кметът Владимир Маринов, кметове на населени места, представители на администрацията и медии, той изнесе фактите и цялата кореспонденция, проведена по повод изнесената сесия и избора на хотел в Слънчев бряг.

„На тази сесия ни предстои разглеждането на 102 точки. Това са близо 8 часа работа. Залата на ОбС ”Родопи”  се намира в подземието, на дълбочина от близо 3 метра. Няма прозорци и дневна слънчева светлина. Аз съм воден единствено от желанието общински съвет „Родопи“ да свърши работата си не на 10, не на 20, а на 100%.  За изнесената сесия, както за всяка друга, имах намерението и желанието всички тези 102 на брой точки да бъдат гласувани, съответно да попълнят бюджета на община „Родопи“, жителите да вземат решенията с разрешителните за строеж на предприятие или дом, други да дарят земя на общината и така да обособят път до домовете си, трети да получат еднократни помощи, четвърти да получат помощи за издаване на книга, социално слаби семейства да бъдат подпомогнати за погребението на свой роднина. Дали по време на COVID-пандемия можем да проведем адекватно сесия тук? Без прозорци, без проветрение, без 1,5 м разстояние между нас?”, риторично  попита Георги Цанков.

Той обясни, че запитване към хотела е направено още на 17 май. Списъкът с броя на общинските съветници, общо 20 души, е изпратен на 28 май. Според  получената оферта нощувката на човек при настаняване в двойна стая- All inclusive е на цена от 55 лева.  Общата сума възлиза на 2310 лева.

По думите му хотелът  предоставя  безплатно  обособено помещение за провеждане на сесията. Транспортът на съветниците  също е безплатен и се поема от фирмата-превозвач.

„В публикация пловдивски сайт, с автор Атанас Бояджиев, с дата 1.06.2021 г. публикува следната информация:

  • Общинската администрация ще похарчи над 30 000 лв. за ваканционна сесия в Слънчев бряг.
  • Внесена е подписка от над 120 жители на Родопската при Георги Цанков – председател на ОбС „Родопи“
  • На сесията ще бъдат гледани точки за ПОРЕДНАТА тотална разпродажба на общински имоти.
  • С т. 98 от дневния ред се увеличават възнагражденията на общинските съветници.
  • Общински съвет „Родопи“ се е установил трайно в хотел Парк и Спа Марково.
  • Хотелът предлагал СПА, масажи и фитнес, които Общинският съвет, цитирам „така желаел“.
    1 2

Подобни статии

Top