Делото срещу Доктора пак не тръгна, съдийката била болна (ВИДЕО)

Предисторията

Припомняме, че лекарят живее в кооперация зад сградата на Областна управа. Зад кооперацията има двор с шест гаражни клетки. Д-р Димитров ползвал първата за работилница. На 1 март миналата година той бил сам в дома си, тъй като правел ремонт. В нощта срещу 2 март, около 1,30 часа медикът минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е забравил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал обаче, че лампата вече не свети, а вратата на гаража-работилница била леко открехната. Решил да провери какво се случва, като помислил, че е извършена кражба. Като излизал от жилището си, лекарят взел пистолета си. Насочил се към гаража, за да провери дали е извършена кражба. Там заварил Жоро Джевизов, който вече бил приготвил различни предмети за изнасяне, в найлонови торби.

В хода на досъдебното производство са били събрани доказателства, че преди да произведе изстрел с незаконно притежавания пистолет „Валтер“, д-р Димитров е бил нападнат от Плъха, който хвърлил 12-сантиметров нож и рекламна метална табела по него. При хвърлянето на ножа лекарят получил прободно-порезна рана в десния крак, а от удара с табелата – травматичен оток на дясната ръка. По тези причини е прието, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

300 хил.лв. кръвнина ще иска от името на родителите адвокат Красимир Елдъров. Това стана ясно още на предишното заседание. Заради процеса днес, той отложи друго дело, по което защитава единият от професорите от УХТ, обвинени в подкуп.

Първоначално д-р Иван Димитров беше задържан, но на 6 март 2018 г. прокуратурата го пусна срещу подписка. Обвиненията срещу него предвиждат до 5 години затвор за убийството при превишаване на пределите на неизбежната отбрана и от 2 до 8 години лишаване от свобода за незаконното оръжие и боеприпаси.

Припомняме, че след случилото се, хиляди пловдивчани излязоха масово на улицата, за да протестират в подкрепа на анестезиолога. Хората настояваха д-р Димитров да бъде освободен.

Обвинението: Жоро Плъха бил надрусан, когато отишъл да обира доктора (СНИМКИ И ВИДЕО)

1 2

Подобни статии

Top