Делото срещу Петър Маринашки тръгва с протест пред Съдебната палата в Пловдив

Мирният протест е под надслов  „Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!“

Мирен протест под надслов „Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!“ ще се състои днес от 8.00 часа, пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. Протестът е организиран от бащата на едното от момчетата  Тодор Бараков, който пристигна в Пловдив от Франция, където работи и живее.

Ето какво написа той до медиите:

Казвам се Тодор Милчев Бараков и съм баща на Тодор Тодоров Бараков, загинал на 16 години, при пътнотранспортно произшествие.

На 11.11.2020 г., в района на с.Кадиево, област Пловдивска, водачът на МПС – Петър Запрянов Маринашки, който е бил употребил наркотично вещество – марихуана, е причинил ПТП, като управляваният от него автомобил е излязъл от платното за движение и се е ударил в крайпътно дърво със скорост почти 100 км.ч.При пътнотранспортното произшествие, са загинали две момчета – единственото ми дете Тодор Тодоров Бараков, на 16 години и Виктор Васков Василев – на 17 години, а две други деца – Георги Красимиров Недялков и Николай Лисков, са с травматични увреждания.Въпреки особената тежест на случая – двама загинали и двама ранени, шофирането на Петър Маринашки с почти 100 км./ч, шофирането на Петър Маринашки веднага след инцидента и  установеното с надлежна експертиза съдържание на наркотик в кръвта му, при извършване на деянието, мярката му за неотклонение е парична гаранция от 2000 лева.Това ме шокира! Не мога да приема за нормално лице, което е шофирало под въздействието на наркотик, причинило е ПТП, с жертви две деца и две ранени такива, да не е задържано в ареста!

Останах безмълвен! Неприемливо е на Петър Маринашки да му отнемат свидетелството за правоуправление, едва след като ангажирах медийното внимание, че управлява автомобил часове след катастрофата, не е нормално, след като е установено, че е шофирал под въздействието на наркотик, той да е на свобода, срещу 2000 лева гаранция! Покрусен съм, защото очаквам справедливост и адекватно наказание за шофьора, който е причинил трагедията, а вместо това, той се разхожда свободно, срещу символична гаранция!Живея от дълго време в Париж и при подобно деяние във Франция, шофьорът няма да е на свобода, дори на етапа на досъдебното производство!И това не е само във Франция, а и във всяка друга цивилизована държава. Колко по-тежък от този може да е един случай – ПТП, причинено от шофьор, управлявал автомобил с наркотик в кръвта, блъснал автомобила със 100 км.ч в дърво, в резултат на което са загинали две момчета, а други две са ранени!Арогантен шофьор, който на следващия ден, след трагедията, отново е зад волана! Какво още трябва да има и да е направил Петър Маринашки, за да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение?!?!

Делото вече е в съдебна фаза – нохд № 1056-2021 г., по описа на Окръжен съд – Пловдив. Делото е насрочено за 22.06.2021 г., от 9.30 часа.

В тази връзка, организирам протест. Не ми остава нищо друго, освен отново да се обърна към медиите и широката общественост, за помощ и подкрепа! Да задават въпроси и да търсят отговор дали този, който погуби детето ми, ще получи адекватна присъда, съответстваща на тежестта на извършеното от него деяние!

Считам, че всеки трябва да има активна позиция и да се бори за справедливост, водачите на МПС, които се дрогират и които причиняват смъртта на хиляди хора годишно по пътищата, да не се чувстват безнаказани, а да понесат строгостта на закона в пълния й обем! Множеството смъртни случаи на пътя са изключително сериозен проблем, за справянето с който е нужна усилена работа на всички граждани и институции.

Разчитам на подкрепата на медиите, в търсене на справедливостта! Предварително благодаря на всички!

Подобни статии

Top