Делото срещу Райфъла към края си, предстоят пледоарии и присъда (СНИМКИ)

Нови, поредни изцепки и противоречиви твърдения демонстрира днес в съда в Пловдив Веселин Загорски.

Весо Тъпото, както е известен, е подсъдим по емблематичното дело срещу бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла. Двамата, заедно с още три млади момчета, вече четвърта година са в затвора.

Райфъла получи 13-годишна присъда, но тя беше отменена заради процесуални нередности и процесът започна наново. Райфъла е обвинен в това, че е платил пари и е поръчал убийството на своя конкурент в бизнеса-шефа на пловдивска клиника Аргир Гяуров. За щастие Аргиров оцеля. Поръчал е също така и палеж на няколко коли, сред които три на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и на бившата си любовница Павлина Хараланова.

Според разследването Райфъла дал пари на Весо Тъпото за всички тези „услуги“, той пък наел двама от подсъдимите-Бисер Романов и Симеон Генков. Петият с белезници-Васил Василев, нямал общо със зверствата, каза днес в обясненията си Весо Тъпото. Василев само бил разбил с камък стъклото на депутатския джип по негова поръчка.

Днес за пореден път Загорски смени показанията си.

В предишните твърдеше, че е приел мократа поръчка, която Райфъла му възложил-да убие Аргир Гяуров. Днес обаче призна само за палежа на колите, но каза, че бизнесменът просто му казал да отстрани конкурента му Гяуров, не бил споменавал думата убийство. Той се свързал с момчетата – Бисер и Симеон, които му били приятели, дал им нож и им поръчал да го наръгат, но не да го убиват, да го сритат, да го пребият, да гръмнат вестниците, заяви днес Весо Тъпото.  Първоначалните си показания Тъпъто дал, защото бил много гладен, а бил диабетик и от глад незнаел какво говори.

1 2

Подобни статии

Top