Делото срещу тираджията, премазал семейство на „Тракия“ – по съкратения ред (ВИДЕО)

По съкратената процедура, но с разпит на две вещи лица,

ще се гледа на 1 ноември делото срещу украинския тираджия Станислав Пислар. На 28 май тази година на 123 км на магистралата, в близост до Пловдив, тирът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил „Ауди“, в което пътувало младо семейство от Бургас.  32-годишната Северина Коралска и 34-годишният Ивайло Минчев бяха размазани на място при тежкия пътен инцидент. Младата жена била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София.

Украинският тираджия, затрил семейство на магистралата – на съд

Впоследствие се оказало, че в тъканите на тираджията има следи от веществото тетрахидроканабинол, което е активното вещество на марихуаната. Най-вероятно заради това той не е намалил скоростта си, въпреки табелите, че участъкът, в който навлиза, е в ремонт и не се е престроил в лявата лента на платното за движение. В резултат на това предната част на камиона се ударила в задната част на ремарке на строителна фирма със скорост от 79 км/ч.

Тираджията, размазал семейството на магистралата, остава в ареста

Станислав бил разсеян и не наблюдавал внимателно пътя пред себе си. Не видял паркираното в същата лента ремаркето с поставените върху него пътни знаци. Ремаркето било отхвърлено напред и надясно и препречило пътното платно. В момента на удара, Пислар осъзнал опасността и навил волана рязко наляво, като от това се насочил в насрещното пътно платно на магистралата. Така украинският шофьор загубил контрол върху товарния автомобил, блъснал го и разрушил мантинелата, а след това продължил неконтролируемото си движение, навлизайки в лявата лента за движение на северното платно, като предната част на влекача ударила аудито, управлявано от загиналия Ивайло Минчев.

Обвинение за тираджията, убил семейството на магистралата

Близките на починалите не искат кръвнина

1 2

Подобни статии

Top