Делото срещу убиеца на 3-годишно дете в Асеновград не тръгна, адвокатката му – в отпуск

Процесът бе отложен за 7 юни

23-годишния ром, пребил до смърт 3-годишното си заварено дете в Асеновград пред очите на майка му, която заплашил със смърт, ако го издаде, застана днес пред Окръжния съд в Пловдив. Делото срещу него обаче бе отложено за 7 юни заради отсъствието на адвокатката му Сузана Алепова. Защитничката е внесла в деловодството на съда молба делото да се отложи, тъй като била в отпуск, съобщи в съдебна зала председателят на разширения петчленен съдебен състав съдия Иван Бонев.

Днес делото срещу Митко Михайлов, който бил пастрок на убитото от него дете, трябваше да започне с разпити на свидетели и вещи лица. Заради това в залата се явиха призованите десетина свидетели и 7 от експертите, изготвили експертизите за процеса. Освен адвокат Алепова обаче, отсъстваше и адвокат Радка Кръстева, която също е ангажирана с делото. Заради това се стигна до отлагането му и насрочването на друга дата.

Припомняме, че Михайлов живеел на семейни начала с майката на убитото момченце, като с тях живеело и 4-годишното му дете.  На 9 март 2020 г., в дома им в Асеновград, пастрокът нанесъл побой на малчугана, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, а след това паднало на земята. Доведеният баща го пребил, тъй като момченцето постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Убийството станало пред очите на младата жена и за да не го издаде, Митко заплашил да я убие, като насочил нож към гърлото й.

След побоя мъжът взел детето и го откарал в болницата в Асеновград. Там обаче лекарите само констатирали смъртта на момченцето. Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.

Обвиненията

Срещу убиеца са повдигнати две обвинения – за убийството на момченцето, извършено по особено мъчителен начин и за закана за убийство към майката на 3-годишното дете.

Михайлов е задържан под стража и днес бе доведен с белезници в съдебната зала. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за извършените от него престъпления е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

По време на разпоредителното заседание Митко и защитата му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура. Оказа се обаче, че за такова престъпление, извършено по особено мъчителен начин, законът предвижда процесът да премине по общия ред. Заради това на следващото заседание предстои да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.

Подобни статии

Top