Пак циркове на делото за ограбеното злато на сестрата на цар Киро (СНИМКИ)

Делото днес започна отначало, върнаха го пак на прокуратурата

Нови циркове съпровождаха днес делото за ограбеното злато на сестрата на цар Киро – Марийка Илиева. Люти скандали се разразиха пред съдебната зала между съпругата на един от подсъдимите и ограбената възрастна жена. Тежки обиди отправи спрямо баба Марийка жената на Йордан Станчев, която днес бе в съдебната зала с други свои близки. Тя дори посегна на сестрата на ромския бос, та се наложи адвокат Росица Драгинова, да я спасява от гнева на разярената ромка.

Скандалите се разиграха, докато съдебният състав умуваше дали да върне делото на прокуратурата или не. Искането отправи един от адвокатите на четиримата подсъдими – Марин Петров, Йордан Станчев, Александър Данев и Александър Кочев.

В крайна сметка съдът се произнесе, че прокуратурата трябва да си оправи обвинителния акт, в който имало процесуални нарушения. Документът не описвал действията на един от подсъдимите, с които е подбудил и подпомогнал останалите трима.

Заседател напуснал съдебния състав, избрали нов

Днес делото тръгна отново от самото начало. След осеммесечна съдебна сага, заради отказал се съдебен заседател, то започна с разпоредително заседание в Пловдивския окръжен съд. Според адвокатите на четиримата подсъдими , съдебният заседател си е тръгнал без каквато и да е причина. Юристите посочиха, че най-вероятно на заседателя е бил оказан натиск, за да се даде възможност на обвинението да си поправи грешките в обвинителния акт. Затова трима от адвокатите на четиримата подсъдими настояха за отвод не само на сегашния съдебен състав, но и на всички съдии и прокурори от пловдивските окръжен съд и прокуратура.

„Предишният прокурор по делото Георги Пенев, е оказвал натиск над единия подсъдим – Александър Кочев“, посочи защитникът Илия Тошев. Той припомни, че на предишното дело точно заради това прокурор Пенев бе отведен от съдебния процес и заради това се наложи да бъде назначен друг прокурор.

Адвокат: Цар Киро разчиства бизнес интереси с клиента ми (СНИМКИ)

1 2

Подобни статии

Top