Делото за убийството на хубавата Милена от Куртово Конаре – при закрити врати заради COVID

Делото бе обявено за решаване в законоустановения срок

31-годишният Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който преди 4 години уби годеницата си Милена Динова навръх Стефановден, обжалва днес пред Апелативния съд в Пловдив 15-годишната си присъда. Днес Илиян бе доведен с белезници и маска в съдебаната зала, но съдебният състав с председател Милена Рангелова закри делото за медии и външни лица  заради COVID обстановката.

В съдебната зала не бяха допуснати и близките на страните заради риска от зараза.

Делото срещу Рангелов бе образувано освен по неговата жалба и по протеста на Окръжната прокуратура в Пловдив срещу размера на присъдата на младия мъж. Припомняме, че той бе признат за виновен в убийството на годеницата си, станало през нощта на 28 декември 2016 година и извършено с особена жестокост от него.

Тогава Илиян Рангелов намушкал с нож Милена, пред дома им в село Куртово Конаре, защото я ревнувал. Убийството било извършено, докато момичето отивало на работа и трябвало да бъде взето от свои колеги, за да пътува с тях. После убиецът се прибрал вкъщи и си легнал. Станал чак, когато в дома му дошла полиция.

Делото беше гледано два пъти от Окръжния съд от два различни състава. Първия път Рангелов получи 14-годишна присъда, а апелативните магистрати завишиха наказанието му на 16 години затвор при първоначален строг режим. Впоследствие обаче делото бе върнато заради процесуални нарушения от ВКС и започна отново, като окръжните магистрати наложиха 15 години затвор за убиеца на красивото момиче.

Освен 15-годишната присъда Окръжният съд осъди младия мъж да заплати на родителите на жертвата по 180 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди от убийството. Освен това Рангелов е осъден и да плати по 1000 лева на всеки от двамата родители като обезщетение за причинени имуществени вреди от престъплението.

Днес делото бе обявено за решаване в законоустановения срок.

Апелативният съд закри и процеса срещу ромите, убили зверски 48-годишен мъж в Асеновград в нощта на евровота

Журналисти не бяха допуснати и по делото срещу 16-годишния Исмаил Асан и 18-годишният му приятел Митко Асенов от Асеновград, които убиха зверски в нощта на евровота миналата година 48-годишния Хайретин Юмер от Асеновград.  Двамата днес обжалват присъдите си, наложени от Окръжния съд под тепетата в размер съответно на 9 години и 4 месеца лишаване от свобода за Асан и 2 години условно с изпитателен срок от 3 години за Асенов. Делото обаче бе отложено заради неявяване на вещо лище

Припомняме, че двамата бяха осъдени за това, че са убили 48-годишният асеновградчанин на улицата без всякаква причина. По-малкият от двамата убийци – Исмаил Асан, който тогава бе на 15 години, първо счупил носа на мъжа, после скачал по главата му и го ритал, а накрая го душил до смърт. Митко Асенов пък не му попречил да извърши убийството и е бил съучастник в кражба на мобилен телефон и пари от жертвата.

Подобни статии

Top