Делото за зверската катастрофа край Кадиево - под специален надзор - DC news

Делото за зверската катастрофа край Кадиево – под специален надзор

Върховната касационна и Апелативната прокуратура в Пловдив ще надзирават досъдебното производство за катастрофата, при която 19-годишен шофьор уби двама младежи от Стамболийски на пътя

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специален надзор досъдебното производство, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, спрямо 19-годишния шофьор водач на лек автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие с двама загинали и двама ранени младежи край  пловдивското село Кадиево.

На 12 ноември 2020 г., 19-годишният Пламен Маринашки от Стамболийски бе привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пловдив за това, че на 11 ноември 2020 г., на път  III – 375,  км 29 + 500 – Пещера – Пловдив, при управление на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16-годишния Тодор Бараков и 17-годишния Виктор Василев, както и средни телесни повреди на 16-годишния Николай Лисков и 17-годишния Георги Недялков. Жертвите и ранените момчета също са от Стамболийски.

16-годишно момче е загинало при катастрофата до Кадиево

Няколко дни преди инцидента Пламен Маринашки спукал задна дясна гума на лекия си авотмобил БМВ в района на Асеновград. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив.

Инцидентът

На 11 ноември 2020 г., около 15:20 часа,  Пламен, с управлявания от него лек автомобил, марка БМВ, тръгнал от гр. Стамболийски към гр. Пловдив, за да вземе ремонтираната гума. В автомобила пътували и четирите момчета – Тодор, Виктор, Николай и Георги, които искали да го придружат. На предната дясна седалка се намирал Николай Лисков, зад водача бил седнал Георги Недялков, в средата – Виктор Василев, а до него Тодор Бараков. Петимата спрели за кратко на крайпътна  бензиностанцията в с. Кадиево.  После продължили  в посока  Пловдив, като Маринашки управлявал автомобила с около 100 км/ч. Свидетелите Лисков и Недялков гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. В този момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя, младият шофьор изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и се блъснал в крайпътно дърво в областта на задна дясна врата. Автомобилът спрял на 7-8 метра от дървото.

Шофьорът, причинил тежката катастрофа до Кадиево – в ареста

На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Пламен Маринашки бил тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като полевите тестове са били отрицателни. При пътнотранспортното произшествие са починали Виктор Василев  и Тодор Бараков, а на Николай Лисков и Георги Недялков били причинени телесни повреди.

Пламен Марков притежавал свидетелство за управление от 31 май 2019 г. Той не е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия е отнето  свидетелството му за управление на автомобил.

1 2

Подобни статии

Top