Делото за зверския сблъсък с четирима загинали край Скутаре пак в прокуратурата

Загиналите са от Кърджалийско

Делото за зверската катастрофа край пловдивското село Скутаре, при която загинаха четирима души от Кърджалийско, бе върнато на прокуратурата днес. Причината – прокурорът Петър Петров трябва да отстрани съществени процесуални нарушения в досъдебното производство и обвинителния акт.

Според съдията по делото, която председателстваше днес тричленния състав на Пловдивския окръжен съд, нарушенията накърнявали правото на защита на обвиняемия по делото – Андон Огнянов (20 г.), а също и правата на родственица на един от загиналите. Сестрата на едната жертва – Севдалин Севдалинов, не била издирена по досъдебното производство, а по делото тя би могла да бъде конституирана като частен обвинител.

Днес шофьорът от тежката катастрофа – Андон Огнянов, бе докаран с белезници в съда. В залата бяха също майка му и баща му, който е в инвалидна количка заради ампутация на крайниците. В съда дойдоха и част от близките на загиналите.

Процесуални нарушения осуетиха хода на процеса

Още в началото се оказа, че двама от близките на жертвите не са уведомени по надлежния ред за заседанието, но впоследствие се разбра, че адвокатите на останалите 9 родственици ще представляват и тях. Така на разпоредителното заседание беше даден ход. Впоследствие обаче стана ясно, че в обвинителния акт не е посочено точното място, където е станала катастрофата, а само номера на пътя, на който е станала. „Това накърнява правото на защита на обвиняемия, защото той е бил лишен от правото да научи в какво е обвинен“, поясни съдийката.

Шофьорът от катастрофата с четиримата загинали край Скутаре, пак рони сълзи в съда

1 2

Подобни статии

Top