Делото, заведено от фирмата на Байрам Солак срещу кмета на „Северен“, не тръгна

Отложиха го за септември

Делото, образувано против отказа на администрацията на район „Северен“ за издаване на строително разрешение за изграждането на паркинг върху парка в кв. „Кършияка“ изобщо не тръгна днес в Пловдивския административен съд.

Жалба в съда е подадена от фирмата на мулдавския бизнесмен Байрам Солак  „Парадайс гардън резидънс“ ЕООД. Съдебният състав обаче откри пропуски в искането и представените документи от жалбоподателя, както и в документацията по делото, депозирана от районната администрация. Заради това съдът поиска да се уточни дали има издаден последващ акт, след като инвеститорът е внесъл документи за строително разрешение и да предостави информация какви са намеренията на общината за парцела според Подробния устройствен план на Пловдив.

Така делото бе отложено за 26 септември.

„Ще спазим указанията на съда да конкретизираме какво точно обжалваме“, каза адвокатът на Байрям Солак Георги Маринов след делото.

„Това, че няма строително разрешение не е ваша заслуга, това е наша заслуга и се надяваме да не получите“, казаха от инициативния комитет в защита на парка в „Северен“.

Преди началото му пред съдебната палата се събраха около 30-на протестиращи в подкрепа на парка.

Снимки: Фейсбук/Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург

Подобни статии

Top