Делян Пеевски дари половин милион лева на Левски!

Тръст „Синя България“ поиска парите да бъдат върнати, Васил Божков ще направи предложение за акциите утре сутрин

Депутатът Делян Пеевски, чрез своята компания „Интръст“, дари 500 000 лева на ПФК Левски.

Това съобщи официалният сайт на клуба.

„Левскари,

Днес, 19 май, в сметката на „ПФК Левски“ постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на Левски в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб.

Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега“.

Тръст „Синя България“ обаче поиска сумата да бъде върната на дарителя, а ако той откаже, парите да бъдат дарени за друга благородна кауза. ПФК Левски не бива да става политически заложник, се казва в изявлението.

В същото време Васил Божков заяви, че утре сутрин ще направи предложение към всички, които се интересуват от акциите на клуба. Няма яснота какво точно е намерението на боса в изгнание на „сините“.

„Утре в 8:00 ч. ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК ЛЕВСКИ“, написа в страницата си в социалните мрежи Божков.

Както е известно в момента акциите се съхраняват в офисите на „Герена“, тъй като премиерът Бойко Борисов отказа да ги получи след като му бяха джиросани от Божков чрез официалния собственик Георги Попов. В последните дни Наско Сираков пожела да получи документите, а зад него застана голяма част от левскарската общност. Преди това пък баскетболният спец Тити Папазов също пожела акциите, като те дори му бяха обещани от Божков.

Самите фенове вече са събрали над 250 хиляди лева в онлайн благотворителната си акция.

Подобни статии

Top