Демерджиев: Поне 10 гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти - DC news

Демерджиев: Поне 10 гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти

Те са били в различни териториални подразделения

10 полицаи се разследват за участие в трафика на мигранти по границата на България с Турция, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция.

„Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик“, коментира Демерджиев.

Разследването се води от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР, във взаимодействие с прокуратурата.

„Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни“, добави още министърът на вътрешните работи.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

„Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред“, обясни Демерджиев, цитиран от БТА.

По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

Снимка: БТА

Подобни статии

Top