„Демократична България“ иска яснота за рокадите в УС на „Пловдив 2019“

Демократична България – Обединение настоява за яснота по отношение рокадите в УС на „Пловдив 2019“

Пловдивският Общински съвет да задължи Контролния съвет към Фондация „Пловдив 2019“ да извърши проверка по организацията на работата на Управителния съвет. За това настояват от Демократична България – Обединение, ето какво гласи искането:

„Към настоящия момент не е ясен съставът на Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019“. От публични данни разбираме, че поне двама от членовете на УС са подали оставките си и не участват в заседанията на Управителния съвет от началото на годината. Техните оставки, обаче, не са стигнали до ОбС – Пловдив. Едновременно с това в учредителния акт на Фондацията съществува хипотеза, по силата на която, ако член на УС пропусне три поредни заседания без уважителни причини, неговото участие в управителния орган се прекратява.

Липсват публични протоколи от проведени заседания на Управителния Съвет, което покрива още повече ситуацията около Фондацията в мъгла. Ние в Демократична България – Обединение сме последователни защитници на осветляване работата на Фондацията.

Поради всичко това ние от групата на Демократична България внесохме предложение до Общински съвет – Пловдив за приемане на решение, според което Общинският съвет възлага и задължава Контролния съвет към Фондацията да извърши проверка по организацията и ефективността на дейността на Фондацията и на следващата сесия да даде становище и доклад. Констатациите ще послужат за установяване на истината около състава на Управителния съвет на Фондацията и надграждане на експертизата и капацитета на Фондацията с цел устойчивост на проекта „Пловдив ЕСК 2019″.

След изготвянето на този доклад Общински съвет – Пловдив ще може да прецизира работата на това важно звено занапред. Реформи в работата на Фондацията без публичен доклад за ситуацията в момента ще остави усещане за поредната политическа договорка.“

Подобни статии

Top