Демократична България поиска оставката на кмета Здравко Димитров и заместника му Родопски (ВИДЕО) - DC news

Демократична България поиска оставката на кмета Здравко Димитров и заместника му Родопски (ВИДЕО)

Съветниците настояха преди това градоначалникът да уволни заместника си Величко Родопски и юриста на общината

Кметът Здравко Димитров да уволни своя заместник Величко Родопски и юриста на Община Пловдив, а след това да подаде своята оставка. За това настояха  в своя декларация общинските съветници от „Демократична България“. Това стана в началото на днешното заседание на Общинския съвет, а поводът бе това, че общината не обжалва решението на Окръжния съд за приемане на акциите на Община Варна в „Пълдин туринвест“. Съвместното дружество е собственик на Международен пловдивски панаир.

Ето и пълният текст на декларацията:

„Пловдивският панаир окончателно бе предаден на почетния руски консул Георги Гергов. Това е едно от най-срамните петна в историята на града и на  страната. Цялата общинска управа на ГЕРБ се скри, за да пропусне 14-дневния срок за обжалване на съдебното решение, с което Гергов става пълновластен господар на Панаира. Кметът Здравко Димитров излезе в отпуск. Изпълняващият длъжността кмет Величко Родопски дни наред се ослушваше и в последния момент се командирова в София. Юристите на общината пък дори не смятали за нужно да обжалваме, за да не загубим евентуално делото и в резултат загубихме още сега.

Това предателство ще тегне на съвестта на предателите, ако изобщо им е останала такава. Ако я нямат, да се замислят за поколенията си, които ще носят
срама.

Затова призоваваме кмета Здравко Димитров да уволни заместника си Родопски и юристите на общината и когато приключи с уволненията, да си подаде оставката.

Г-н Димитров, в случай че гледате сесията онлайн от отпускарското си място, подайте си оставката! Не заради себе си, а заради наследниците Ви, които ще
берат Вашия срам. Пловдив знае и помни!“

Кметът Здравко Димитров не присъства на днешната сесия на Общинския съвет. Официално той е в отпуск. Заместникът му – зам.-кметът по финанси Величко Родопски пък заяви пред журналисти, че е готов да си подаде оставката, стига да му я поиска градоначалникът.

„Всеки има право да иска оставката на когото си пожелае. Сега ги попитах, те заявиха, че това го правят просто, между другото, защото трябва да вземат отношение. Колкото до това, ако кметът я поиска, веднага си подавам оставката“, каза Родопски.

Подобни статии

Top