Демократична България: Справедливи наеми за ДК “Борис Христов” гласуват в Общинския съвет

Предложението на съветниците от Демократична Българияе заложено в дневния ред на сесията в четвъртък

Дали наемът за залите в Дома на културата „Борис Христов” да отговаря пропорционално на намаления капацитет на запълняемост в условия на пандемия, ще решават общинските съветници на заседание този четвъртък.

Предложението наемът за зали и оборудване в Дома на културата да бъде пропорционален на наложените епидемични ограничения е внесено от ППГОС „Демократична България – Обединение“. Мотивите на общинските съветници от коалицията са, че след като град Пловдив е Европейска столица на културата за 2019 г., Община Пловдив следва в максимална степен да съдейства на физическите и юридически лица, успяващи да организират представления на пловдивски терен в условия на глобална пандемия.

Повод за това предложение стана словесен сблъсък между Община Пловдив и културни дейци във връзка с връщането на пълния размер за наем на залите в Дома на културата след последната заповед на Министъра на здравеопазването от 19 април, в която максимално допустимият капацитет за културни събития се увеличава от 30% на 50%.

До този момент Общински съвет Пловдив официално не е гласувал намаляването на размера за наем на залите и оборудването по време на епидемичната обстановка заради COVID-19.

Фактически доскоро действащите намалени наполовина такси, плащани от организаторите на културни и развлекателни мероприятия, са били вследствие “на добра воля” от страна на заместник-кмета по култура Пламен Панов, управителя на ДК „Борис Христов“ Петя Щерева и Кмета на Пловдив Здравко Димитров, става ясно от сайта на Община Пловдив.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Асен написа:

    Демократична България както винаги се занимават с пълни глупости!

  2. Кършияка написа:

    ДБ сигурно пак са измислили някаква далавера и затова лобират за намаляване на наемите.

Top