Демонтираха стария понтонен мост в Първенец (СНИМКИ)

Кметовете на „Родопи“ и Първенец Павел Михайлов  и РенетаПлевнелиева инспектираха строителството

Старият железен мост в Първенец, който е най-пряката връзка между селата от Родопската яка вече е в историята. Понтонната конструкция беше демонтирана, а кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов лично се увери, че ремонтът върви по план. Той беше придружен от кмета на селото Ренета Плевнелиева.

След отстраняване на старата мостова конструкция започва изграждането на новото модерно съоръжение, което ще отговаря на всички европейски изисквания. Със специална техника ще бъдат монтирани 9 броя основни носещи стоманобетонни греди, всяка с дължина 25 метра, които са предварително напрегнати.С инвестицията не само ще бъде направена новата конструкция, но също така ще бъдат оформени пешеходни зони, пътните платна  и парапети. От двете страни на моста са предвидени конзоли, по които ще минават подземните комуникации.

„Инфраструктурата на селото  се променя към по-добро, но е нужно търпение и толерантност. Предвид  това, че дейностите се извършват през зимните месеци,темповете на работа  зависят от метеорологичните условия”, коментира кметът Павел Михайлов.

До подмяна на моста се стигна, след като експлоатационният му срок изтече в края на 2020 година и той вече не е безопасен за преминаване. След   упорит труд от страна на кмета на общината Павел Михайлов и неговия заместник тогава Владимир Маринов, през юли миналата година средствата бяха отпуснати от служебния кабинет.

Съоръжението бе поставено през 2014 година, след като наводнение повреди предишния мост.

Подобни статии

Top