Ден на отворените врати на Асенова крепост - DC news

Ден на отворените врати на Асенова крепост

Община Асеновград и РУ – Асеновград с инициатива в „Деня без автомобили“

Община Асеновград и РУ на МВР в Асеновград се включват в честване на Европейската седмица на мобилността 2020 г. За целта се призовават асеновградчани и гостите на града да участват в инициативата „Ден без автомобили“. Общинската администрация и Районното управление апелират гражданите да оставят колите си поне за кратко и да ползват алтернативен транспорт.

Така всички заедно ще помогнем на нашата планета да възстанови „белите си дробове“ и да пречисти въздуха от замърсявания.

Всеки може да се включи  спонтанно в иницииран импровизиран пешеходен тур до Асеновата крепост този понеделник.

„Ден без автомобили“ ще бъде отбелязан и с безплатен вход на туристическия обект – от 09:00 ч. до 20:00 ч. Апелират се хората всеки да допринесе за опазване на околната среда, като се придвижва пеша.

Стойността на входния билет за Асеновата крепост през всички останали дни е без промяна – 4 лева за един човек, а за групови посещения (над 10 души) цената е 3 лева. Студентите, учениците и пенсионерите плащат по 2 лева, за да влязат и да разгледат крепостта. Цената на билета за семейства с до 2 деца е в общ размер на 9 лева. За обикновена беседа се плаща 7 лева, за специализирана по зададена тема – 9 лева, а за такава, на чужд език – 12 лева.

Подобни статии

Top