Ден на отворените врати в приюта и подарък за всяко новорегистрирано куче днес

За Деня на бездомните животни  всеки собственик на домашно куче, което бъде декларирано ще получи подарък

Тематичен ден в Екологичния календар на Община Пловдив за месец април е Международният ден за защита на бездомните животни, който се отбелязва на 4-ти април.

Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната  причината за присъствието  им по улиците и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност.

По повод отбелязването на Световния ден Община Пловдив организира Ден на отворените врати, който ще се проведе на територията на общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“.

Основен партньор на  общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“ в реализирането  на мероприятието отново е екипът на агенция „Явлена“, който ще бъде в приюта, където на практика ще демонстрират своята работа по социализиране на кучетата, настанени в стационара.

Вратите на общинския приют ще бъдат широко отворени за всички, които желаят по-отблизо да се запознаят с работата на общинските специализирани екипи , с условията, при които са настанени животните, специализираната площадка за свободни игри и дресура на кучетата.

Гост на събитието ще бъде и екипът на Немски кастрационен център, който също ще сподели опита си.

На 4-ти километър „Пазарджишко шосе, от 11:00 до 16:00 часа очакваме в приюта всички, които обичат животните.

Надяваме се от тук да си тръгнете и с нов приятел, приятел  завинаги, призовават от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

Освен това за Деня на бездомните животни  всеки собственик на домашно куче, което бъде декларирано/регистрирано на 4-ти април, ще получи подарък за проявената отговорност – скромен жест от страна на администрацията.

 

 

Подобни статии

Top