Ден на траур утре в Бургас в памет на загиналите полицаи - DC news

Ден на траур утре в Бургас в памет на загиналите полицаи

Прокуратурата: При катастрофата в Бургас става въпрос за умишлен и целенасочен акт

Ден на траур ще бъде обявен утре в Бургас в памет на загиналите при тежък пътен инцидент тази сутрин двама полицейски служители. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, който е на мястото на инцидента, предава БТА.

Той изказа съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите служители на реда. „В моите очи те са герои“, каза кметът Димитър Николов.

На мястото на инцидента в Бургас пристигна и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като „съзнателен целенасочен умишлен акт“. По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

С оглед на сложността на случая и големия обществен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието, заяви Чинев. Това бе потвърдено и от говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

По информация на БНТ регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест – най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

Районът на кръговото кръстовище, където е станал инцидентът е отцепен и в момента се извършват огледи.

Синдикалната федерация на служителите в МВР изрази във Фейсбук дълбокото си съчувствие и искрени съболезнования към семействата на двамата наши колеги от Бургас, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

„Обръщаме се към министъра на вътрешните работи и служебното правителство с апел незабавно да бъдат взети адекватни мерки, насочени към овладяване на миграционния натиск и нормализиране на обстановката по южната граница на страната.

Вечна памет на загиналите колеги!“

Подобни статии

Top