Ден на траур в Елхово заради убития на граничен полицай - DC news

Ден на траур в Елхово заради убития на граничен полицай

До момента за стрелбата са задържани двама души

Ден на траур бе обявен в община Елхово заради смъртта на младши инспектор Петър Бъчваров, който беше убит на границата с Турция. До момента са задържани двама души, съобщи NOVA.

Eкип следователи от България пътува към Одрин. Те ще работят с турските си колеги по разследването за смъртта на Бъчваров. Вече са разпитани свидетели, включително служителят на „Военна полиция”, който е бил с него в нощта на инцидента.

Българската прокуратура е изпратила молба за правна помощ, а посланикът на Анкара в София беше извикан в Министерството на външните работи.

Снощи стана ясно, че задържаните за стрелбата и убийството на граничния полица са турски граждани. Това съобщи bTV, като се позова на посланика на Турция у нас Айин Секизкьок.

„В резултат на щателната и решителна работа, извършена от екипите на жандармерията в Одрин, лицата Е.Е. и М.Е., за които беше установено, че са извършили нападенито, бяха заловени, а при претърсването им бяха иззети пушка, използвана при инцидента и 23 ловни патрона, принадлежащи към нея„, пише в прессъобщение на валийството на Одрин.

Оттам изказват съболезнования на българските служби за сигурност и на българския народ.

Подобни статии

Top