Ден преди смъртта си момиче написа трогателно писмо

Писмото на 27-годишната Холи трогна милиони

„Изяжте парче торта, без чувство на вина. Прегърнете близките си. Харчете парите си за впечатления, а не за материални неща!„. Това са извадки от писмо на младо умиращо момиче, които разтопиха сърцата на милиони хора по света.

Австралийката Холи Бутчър повече от година боледувала от рядка форма на рак на костите — сарком Юинг. Ден преди смъртта си, тя написа в профила си във Фейсбук прощално писмо, в което разказва за това, как тежката болест й помогнала да разбере, кои са наистина важните неща в живота. И това послание си струва да прочете всеки.

„До всички приятели на Холи:

С огромна мъка съобщаваме, че рано тази сутрин Холи си отиде. Тя толкова много понесе напоследък, но вече е време да се простим с нея. Тя си отиде спокойно и без мъки; изглеждаше умиротворена, когато я целувахме по челото и се прощавахме с нея за последно. Както сигурно сте очаквали, Холи ви е оставила съобщение“, написа във Фейсбук Дин — братът на младото момиче и публикува прощалното послание на сестра си, което споделиха в мрежата повече от 80 хиляди души.

«Няколко съвета и мисли от Холи:

Да осъзнаеш и приемеш неизбежността смъртта на 26 години е много странно. На тази възраст такива неща бързо се игнорират. Уверен си, че след всеки ден идва следващия, но внезапно настъпва последният ден, който изобщо не си чакал.

Представях си, как ще се състаря, моите коси ще станат сиви, а лицето ми ще се покрие с бръчки — и всичко това, благодарение на грижите за моето чудесно семейство (с цял куп деца!). Планирах какъв ще бъде животът ми рамо до рамо с моя любим. Искам това толкова силно, че чак ме боли. Но такъв е животът. Той е крехък, безценен и непредсказуем, и всеки ден е подарък, а не даденост.

Сега съм на 27 години. Не искам да си отивам. Обичам живота си. Щастлива съм, благодарение на хората, които обичам. Но не мога нищо да променя. Пиша това послание не защото всички се боят от смъртта, а напротив. Това, че рядко се замисляме за неизбежността на смъртта е хубаво. Освен ситуациите, в които трябва да говорим за нея, всички се отнасят към тази тема като към табу — сякаш с никой от нас това няма да се случи…

1 2 3 4 5

Подобни статии

Един коментар

  1. Ivan Kostadinov написа:

    Chuime HoLLiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Sled kato jivota ne e vechen,i smarta ne e vechna.Edin den pak vsichki shte badem zaedno.A moje bi i po shtaslivi, kato prerodeni.

Top