Световен ден за целувки е! Замисляли сте се, когато целувате, накъде накланяте главата си?

През недалечната 1988 г. с решение на ООН, датата е обявена за Световен ден на целувката

Днес е 6 юли, което автоматично означава, че е време за целувки и любов, защото през недалечната 1988 г. с решение на ООН, датата е обявена за Световен ден на целувката.

Магията на целувката е способна да направи с нас доста неща, всички сме виждали онези дами във филмите, чийто крак леко се свива назад, когато устните им се докоснат с тези на любимия.

Всъщност, ако това е холивудска фикция, то с тялото ни в действителност се случват интересни неща.

Учестен пулс и по-висока телесна температура са сред нещата, които една целувка e способна да ни причини. За онези от вас, които не обичат да спортуват, по-честото целуване е добра алтернатива за поддържане на тялото.

Една по-страстна целувка изразходва поне 12 килокалории. И това не трябва да ни изненадва, защото по време на целувка 34 от лицевите ни мускули са активни.

Ползите за здравословното ни състояния и тонуса ни, обаче далеч не свършват с това. Учени са установили, че честото целуване удължава живота с около пет години.

Нещо повече-целуването доказано ни прави по-щастливи, а по-време на него тялото ни отделя огромно количество от хормона на щастието-ендорфин.

Замисляли сте се когато целувате половинките си, накъде накланяте главата си?

Оказва се, че повечето хора накланят главата си надясно. Изненада за никого не е ако кажа, че 90% от жените затваряме очите си по време на целувка, но едва половината от мъжете го правят.

А иначе историята на целувката е доста интересна. Теории за появата ѝ има много.

От това, че в древността хората го правели, за да се топлят, до това, че сме взаимствали този акт от животните, които допирали устните си.

За най-релевантно твърдение, обаче до ден днешен се приема, че целувката произлиза от храненето уста в уста между майка и дете.

Подобни статии

Top